Infolinia: 889 133 333
Bezglutenowa mieszanka do wypieku ciasteczek korzennych.

Skład: mąka owsiana, mąka ryżowa, cukier kokosowy, inulina, karob, cynamon, błonnik bambusowy, łuska babki jajowatej, kamień winny, soda oczyszczona, goździki, kardamon, sól kłodawska, imbir.

Produkt bezglutenowy.

Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Sposób przygotowania:

1. Przesyp mieszankę do miski.
2. Dodaj 1 jajko i 200 g masła.
3. Zagnieć ciasto.
4. Ciasto rozwałkuj na cienki placek pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wycinaj foremką dowolne kształty. Można je też formować w rękach.
5. Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Piecz przez 12-15 minut w temperaturze 180°C.

Wartość odżywcza w 100 g produktu*:

wartość energetyczna: 2077 kJ / 498 kcal
Tłuszcz: 27 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 18 g
Węglowodany: 54 g
w tym cukry: 25 g
Błonnik: 7,7 g

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów