Produkty powiązane
Mieszanka na ciasto kruche bezglutenowe Celiko, 200gMieszanka na ciasto biszkoptowe bezglutenowe Celiko, 200gMieszanka na ciasto drożdżowe bezglutenowe Celiko, 200gMieszanka na ciasteczka owsiane kakaowe bez dodatku cukru Vitally Food BIO, 240gBezglutenowa mieszanka do wypieku brownie Pięć Przemian, 500gMieszanka na wege racuchy Coco Farm, 345gMieszanka na keto ciastka maślane 365g Pięć PrzemiMieszanka na keto ciastka bezglutenowe Pięć Przemian, 365gMieszanka na keto ciastka z czekoladą Pięć Przemian, 365 gMieszanka na keto ciastka czek.bezglut.365g Pięć PBezglutenowa mieszanka do wypieku ciasteczek korzennych.
Skład: mąka owsiana, mąka ryżowa, cukier kokosowy, inulina, karob, cynamon, błonnik bambusowy, łuska babki jajowatej, kamień winny, soda oczyszczona, goździki, kardamon, sól kłodawska, imbir.
Produkt bezglutenowy.
Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Sposób przygotowania:
1. Przesyp mieszankę do miski.
2. Dodaj 1 jajko i 200 g masła.
3. Zagnieć ciasto.
4. Ciasto rozwałkuj na cienki placek pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wycinaj foremką dowolne kształty. Można je też formować w rękach.
5. Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Piecz przez 12-15 minut w temperaturze 180°C.
Wartość odżywcza w 100 g produktu*:
wartość energetyczna: 2077 kJ / 498 kcal
Tłuszcz: 27 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 18 g
Węglowodany: 54 g
w tym cukry: 25 g
Błonnik: 7,7 g
Skład: mąka owsiana, mąka ryżowa, cukier kokosowy, inulina, karob, cynamon, błonnik bambusowy, łuska babki jajowatej, kamień winny, soda oczyszczona, goździki, kardamon, sól kłodawska, imbir.
Produkt bezglutenowy.
Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Sposób przygotowania:
1. Przesyp mieszankę do miski.
2. Dodaj 1 jajko i 200 g masła.
3. Zagnieć ciasto.
4. Ciasto rozwałkuj na cienki placek pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wycinaj foremką dowolne kształty. Można je też formować w rękach.
5. Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Piecz przez 12-15 minut w temperaturze 180°C.
Wartość odżywcza w 100 g produktu*:
wartość energetyczna: 2077 kJ / 498 kcal
Tłuszcz: 27 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 18 g
Węglowodany: 54 g
w tym cukry: 25 g
Błonnik: 7,7 g