Infolinia: 889 133 333

Mieszanka na keto ciastka maślane to niezastąpiony produkt w kuchni wszystkich miłośników kruchych i słodkich przekąsek. Dzięki niej, w łatwy i szybki sposób będziemy w stanie przygotować przepyszne ciasteczka maślane. Poniżej przygotowaliśmy dla Ciebie prosty przepis, jak to zrobić:

  • Po pierwsze: przesyp mieszankę mąk bezglutenowych do wysokiej miski;
  • Po drugie: dodaj do mieszanki 1 jajko oraz około 100g lekko schłodzonego roztopionego masła lub roztopionego masła sklarowanego;
  • Po trzecie: wymieszaj dokładnie wszystkie składniki dużą łyżką, a następnie zagnieć ciasto przy pomocy dłoni;
  • Po czwarte: rozwałkuj ciasto i wytnij z niego ciasteczka o dowolnym kształcie;
  • Po piąte: rozgrzej piekarnik do temperatury 180oC;
  • Po szóste: wycięte ciasteczka rozłóż równomiernie na blaszce i piecz całość przez około 12-15 minut, aż ciasteczka się zarumienią.

Warunki przechowywania: Mieszankę na keto ciasteczka maślane należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych. Aby zachować świeżość mieszanki na dłużej i chronić ją przed molami kuchennymi, warto zamknąć ją w pojemniku ze szczelnie zakręcaną pokrywą.


Skład: mąka migdałowa, erytrytol (substancja słodząca), mąka kokosowa, inulina, cynamon cejloński, sól kłodawska.

Uwaga! Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100ml

Wartość energetyczna – 2202kJ / 526kcal;

Tłuszcze – 40g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 15g;

Węglowodany – 24g, w tym cukry: 2,3g;

Błonnik: 9g;

Białko – 11g;

Sól – 0,3g.

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów