Infolinia: 889 133 333
Bezglutenowa mieszanka do wypieku 35 ciastek z czekoladą keto. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Zawiera substancje słodzące. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Wsyp mieszankę do miski.
2. Dodaj 1 jajo i 100 g roztopionego, przestudzonego masła. Opcjonalnie możesz dodać 1 jajko, 50 g roztopionego MASŁA i 50 g pasty migdałowej.
3. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami.
4. Ciasto rozwałkuj na cienki placek pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wycinaj foremką dowolne kształty. Ciastka można też formować w rękach.
5. Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Piec przez 12-15 minut w temperaturze 180 ℃.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1814 kJ/434 kcal
Tłuszcz: 41 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16 g
Węglowodany: 24 g
w tym cukry: 2,2 g
Błonnik: 9,2 g
Białko: 10 g
Sól: 0,3 g

* Wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 1 jajka i 100 g masła.

SKŁAD: mąka MIGDAŁOWA, erytrytol (substancja słodząca), mąka kokosowa, czekolada gorzka bez dodatku cukru 8 % [miazga kakaowa 60 %, substancja słodząca (erytrytol 29,5 %, glikozydy stewiolowe ze stewii 0,03 %), tłuszcz kakaowy, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator: lecytyny (z SOI), aromat waniliowy], inulina, cynamon cejloński, sól kłodawska.

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów