Infolinia: 889 133 333

Mieszanka na ciasto kruche bezglutenowe Celiko, 200g

Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina). Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce - już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii .

Składniki:
skrobia ziemniaczana, cukier, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana modyfikowana, regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, sól

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 1515 kJ/ 362 kcal
Białko 1,7 g
Węglowodany 87 g
w tym cukry 26 g
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Sól 0,81 g

Alergeny:
Może zawierać soję, mleko, orzeszki ziemne, orzechy laskowe

Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Producent:
Celiko
św. Antoniego 71
61-359 Poznań
Polska

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów