Mąka pszenna Typ "00" to wysokiej jakości produkt, który wykorzystywany jest najczęściej w kuchni włoskiej, do produkcji pizzy neapolitańskiej.
Mąka jest biała, dzięki dokładnemu zmieleniu ziaren. Bardzo elastyczna, z glutenem, idealna do długiej fermentacji. Podczas wyrabiania, ciasto staje się doskonale spulchnione i lekkie.
Caputo to młyn znajdujący się w Neapolu, który produkuje szeroką gamę mąki dla profesjonalistów. Dzięki doświadczeniu trzech pokoleń Caputo gwarantuje wyjątkowo wysokie standardy jakości. W Caputo selekcjonuje się i miesza najlepsze gatunki pszenicy. Następnie po powolnym procesie mielenia, uzyskiwana jest mąka, która zachowuje skrobię i naturalną autentyczność smaku.
Mąka doskonale sprawdzi się do spodu pizzy. Produkt można także wykorzystać na ravioli, chleb lub foccacie, a także do gnocchi i makaronów.
Mąka jest biała, dzięki dokładnemu zmieleniu ziaren. Bardzo elastyczna, z glutenem, idealna do długiej fermentacji. Podczas wyrabiania, ciasto staje się doskonale spulchnione i lekkie.
Caputo to młyn znajdujący się w Neapolu, który produkuje szeroką gamę mąki dla profesjonalistów. Dzięki doświadczeniu trzech pokoleń Caputo gwarantuje wyjątkowo wysokie standardy jakości. W Caputo selekcjonuje się i miesza najlepsze gatunki pszenicy. Następnie po powolnym procesie mielenia, uzyskiwana jest mąka, która zachowuje skrobię i naturalną autentyczność smaku.
Mąka doskonale sprawdzi się do spodu pizzy. Produkt można także wykorzystać na ravioli, chleb lub foccacie, a także do gnocchi i makaronów.