Mąka pszenna 0 Nuvola 1kg/10 Caputo.
Mąka nowa typu 0, do mocno nawilżonych ciast, daje dobrze wyrośnięty brzeg klasycznej neapolitańskiej pizzy.
Przechowywać w miejscu suchym i chłodnym.
Wilgotność max.15,5%, W= 270/290 , P/L = 0,5/0,6, białko - 12/12,5%
Wartość mąk Caputo jest doceniana i uznawana na całym świecie. Caputo to młyn z Neapolu, produkujący szeroką gamę mąki dla profesjonalistów od 1924 roku. Dzięki doświadczeniu trzech pokoleń Caputo gwarantuje wyjątkowo wysokie standardy jakości. W Caputo selekcjonuje się i miesza najlepsze gatunki pszenicy. Następnie po powolnym procesie mielenia, uzyskiwana jest mąka, która zachowuje skrobię i naturalną autentyczność smaku.
Mąka nowa typu 0, do mocno nawilżonych ciast, daje dobrze wyrośnięty brzeg klasycznej neapolitańskiej pizzy.
Przechowywać w miejscu suchym i chłodnym.
Wilgotność max.15,5%, W= 270/290 , P/L = 0,5/0,6, białko - 12/12,5%
Wartość mąk Caputo jest doceniana i uznawana na całym świecie. Caputo to młyn z Neapolu, produkujący szeroką gamę mąki dla profesjonalistów od 1924 roku. Dzięki doświadczeniu trzech pokoleń Caputo gwarantuje wyjątkowo wysokie standardy jakości. W Caputo selekcjonuje się i miesza najlepsze gatunki pszenicy. Następnie po powolnym procesie mielenia, uzyskiwana jest mąka, która zachowuje skrobię i naturalną autentyczność smaku.