Infolinia: 889 133 333
Mąka pszenna do pizzy włoskiej charakteryzuje się wysokim stopniem zmielenia. Jest bardzo lekka dlatego wypiekane z niej ciasto jest miękkie oraz delikatne. Ciasto po upieczeniu w piecu staje się chrupiące na zewnątrz oraz miękkie w środku. Nie nasiąka sosem pomidorowym zachowując swoją chrupkość.

Pizza przyrządzona na bazie mąki typ 00 swoim smakiem przypomina tradycyjną pizzę włoską, która uznawana jest za unikalną i najlepszą.


Skład: Bielmo mączne pszenicy

Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 1480 kJ
wartość energetyczna: 337 kcal
białko: 9,2 g
błonnik: 2,6 g
węglowodany: 72 g (w tym cukry: 0,2 g)
tłuszcz: 1,2 g
(w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g)
sól: 0,0 g


Produkt zawiera gluten.

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów