Mąka lniana powstaje ze zmielonych i odtłuszczonych nasion lnu. Doskonale nadaje się do pieczenia, dodając chlebom i wypiekom delikatnego orzechowego posmaku, jak również wzbogaca potrawy o cenne składniki odżywcze. Mąka lniana to również doskonała alternatywa dla osób z nietolerancją glutenu, oraz na diecie z niskim indeksem glikemicznym czy też keto. Jako źródło błonnika, mąka lniana wspomaga zdrowie układu trawiennego, przyczyniając się do lepszego trawienia. Warto eksperymentować z jej zastosowaniem w różnorodnych przepisach, od pieczenia po dodatki do dań, odkrywając jej wszechstronność i korzyści zdrowotne. Doskonale sprawdzi się w naleśnikach, pieczywie, a także w koktajlach.
W odpowiednich proporcjach z wodą może stanowić zamiennik jajka w wegańskiej kuchni. Bogata w żelazo oraz cynk świetnie urozmaici codzienne posiłki.
skład: 100% mąka lniana.
W odpowiednich proporcjach z wodą może stanowić zamiennik jajka w wegańskiej kuchni. Bogata w żelazo oraz cynk świetnie urozmaici codzienne posiłki.
skład: 100% mąka lniana.