Produkty powiązane
Mąka lniana 1000g KETOMąka z jadalnych kasztanów idealnie zastępuje mąkę pszenną, migdałową i ryżową.
Może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi rodzajami mąk. Pieczywo wypiekane z dodatkiem mąki z kasztanów charakteryzuje się większą puszystością i nabiera ciemnego koloru. Jest to typowe dla tego rodzaju mąki.
Produkt ten nadaje potrawom niepowtarzalne walory smakowe. Może służyć do przygotowywania makaronów, chleba, ciasta, ciasteczek, pierogów, naleśników, a także do zagęszczania zup i sosów.
Przygotujesz z niej także pyszne gofry, omlety i placki. Mąkę z kasztanów można rozpuścić w mleku. Po zagotowaniu takiej mieszanki uzyskuje się polentę.
Mąkę wykorzystuje się także do picia. Stanowi składnik wielu koktajli. Zdaniem św. Hildegardy mąka kasztanowa z miodem to także doskonały sposób na wsparcie pracy wątroby. Zalecała ona spożywanie łyżeczki takiej mikstury raz dziennie.
Może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi rodzajami mąk. Pieczywo wypiekane z dodatkiem mąki z kasztanów charakteryzuje się większą puszystością i nabiera ciemnego koloru. Jest to typowe dla tego rodzaju mąki.
Produkt ten nadaje potrawom niepowtarzalne walory smakowe. Może służyć do przygotowywania makaronów, chleba, ciasta, ciasteczek, pierogów, naleśników, a także do zagęszczania zup i sosów.
Przygotujesz z niej także pyszne gofry, omlety i placki. Mąkę z kasztanów można rozpuścić w mleku. Po zagotowaniu takiej mieszanki uzyskuje się polentę.
Mąkę wykorzystuje się także do picia. Stanowi składnik wielu koktajli. Zdaniem św. Hildegardy mąka kasztanowa z miodem to także doskonały sposób na wsparcie pracy wątroby. Zalecała ona spożywanie łyżeczki takiej mikstury raz dziennie.