Infolinia: 889 133 333
Mąka z jadalnych kasztanów idealnie zastępuje mąkę pszenną, migdałową i ryżową.

Może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi rodzajami mąk. Pieczywo wypiekane z dodatkiem mąki z kasztanów charakteryzuje się większą puszystością i nabiera ciemnego koloru. Jest to typowe dla tego rodzaju mąki.

Produkt ten nadaje potrawom niepowtarzalne walory smakowe. Może służyć do przygotowywania makaronów, chleba, ciasta, ciasteczek, pierogów, naleśników, a także do zagęszczania zup i sosów.

Przygotujesz z niej także pyszne gofry, omlety i placki. Mąkę z kasztanów można rozpuścić w mleku. Po zagotowaniu takiej mieszanki uzyskuje się polentę.

Mąkę wykorzystuje się także do picia. Stanowi składnik wielu koktajli. Zdaniem św. Hildegardy mąka kasztanowa z miodem to także doskonały sposób na wsparcie pracy wątroby. Zalecała ona spożywanie łyżeczki takiej mikstury raz dziennie.

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów