Syrop z bzu czarnego jest naturalnym produktem o wielu właściwościach zdrowotnych i leczniczych. Zawiera witaminy z grupy B i C, które wzmacniają odporność organizmu i pomagają w walce z infekcjami. Syrop z bzu czarnego ma działanie napotne, przeciwbólowe, przeciwzapalne i antyoksydacyjne. Może być stosowany przy przeziębieniach, grypie, kaszlu, bólach gardła i stawów.
Syrop z bzu czarnego można przygotować samodzielnie lub kupić gotowy w sklepie lub aptece. Do produkcji syropu używa się kwiatów lub owoców bzu czarnego, cukru i soku z cytryny. Kwiaty bzu zbiera się w maju lub czerwcu, a owoce we wrześniu lub październiku. Syrop z kwiatów bzu ma delikatny smak i aromat, a syrop z owoców jest bardziej intensywny i ciemniejszy.
Syrop z bzu czarnego można spożywać bezpośrednio lub rozcieńczać wodą lub herbatą. Zaleca się pić go 2-3 razy dziennie po łyżeczce lub łyżce stołowej. Syrop z bzu czarnego jest również doskonałym dodatkiem do deserów, naleśników, jogurtów czy lodów.
Jest bardzo aromatyczny i ma specyficzny smak (słodko-kwaśny).
skład:
53% kwiat bzu czarnego, cukier, woda, cytryna, kwasek cytrynowy.
Syrop z bzu czarnego można przygotować samodzielnie lub kupić gotowy w sklepie lub aptece. Do produkcji syropu używa się kwiatów lub owoców bzu czarnego, cukru i soku z cytryny. Kwiaty bzu zbiera się w maju lub czerwcu, a owoce we wrześniu lub październiku. Syrop z kwiatów bzu ma delikatny smak i aromat, a syrop z owoców jest bardziej intensywny i ciemniejszy.
Syrop z bzu czarnego można spożywać bezpośrednio lub rozcieńczać wodą lub herbatą. Zaleca się pić go 2-3 razy dziennie po łyżeczce lub łyżce stołowej. Syrop z bzu czarnego jest również doskonałym dodatkiem do deserów, naleśników, jogurtów czy lodów.
Jest bardzo aromatyczny i ma specyficzny smak (słodko-kwaśny).
skład:
53% kwiat bzu czarnego, cukier, woda, cytryna, kwasek cytrynowy.