Infolinia: 889 133 333
Jogurt Acidolakt VIVO jest produktem naturalnym i zdrowym, który można łatwo przygotować w domu.

Jest to jogurt probiotyczny, który zawiera żywe kultury bakterii kwasu mlekowego: Lactobacillus acidophilus, Streptococcus salivarius ssp. thermophilus i Lactococcus lactis ssp. diacetylactis.

Te bakterie wspomagają prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego i odpornościowego, a także zapobiegają rozwojowi niekorzystnej flory bakteryjnej w jelitach.

Jogurt Acidolakt jest szczególnie polecany dla dzieci od 6 miesiąca życia, osób dorosłych i seniorów, a także w trakcie antybiotykoterapii.

Aby przygotować jogurt Acidolakt VIVO potrzebujemy jednej fiolki zakwaski i od 1 do 3 litrów mleka krowiego lub koziego. Mleko pasteryzowane należy podzielić na dwie części: jedną zagotować, a drugą schłodzić, a następnie wymieszać tak, aby uzyskać temperaturę około 37-40 stopni Celsjusza.
Mleko niepasteryzowane należy zagotować w całości i ostudzić do tej samej temperatury. Do fiolki z zakwaską należy dodać odrobinę mleka i rozpuścić zawartość, a potem wlać ją do reszty mleka i dokładnie wymieszać.
Naczynie z jogurtem trzeba przykryć i owinąć kocem lub ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce na 6 do 12 godzin.
Po tym czasie jogurt jest gotowy do spożycia lub przechowywania w lodówce.

Jogurt Acidolakt  ma delikatny smak i gęstą konsystencję. Nie zawiera barwników, zagęstników ani cukru.
Można go jeść samodzielnie lub dodawać do niego owoce, płatki śniadaniowe lub inne dodatki według własnego uznania.

Jogurt Acidolakt to doskonały sposób na zdrowe śniadanie lub przekąskę dla całej rodziny.




Jedna fiolka służy do ukwaszenia od 1 do 3 litrów jogurtu.

Pamiętaj, że zakwaski muszą być przechowywane w lodówce.



skład:
liofilizowane szczepy bakterii Lactobacillus acidophilus, Streptococcus salivarius ssp. thermophilus, Lactococcus lactis ssp. diacetylactis

Ilość bakterii w 1g: bakterie kwasu mlekowego ok. 5 mld.

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów