Infolinia: 889 133 333
<p>Lubczyk suszony możemy wykorzystać w naszej kuchni na wiele r&oacute;żnych sposob&oacute;w. Dorzucenie go do zup i sos&oacute;w skutecznie wzmocni ich aromat. Bez przeszk&oacute;d można dodawać go do domowego masła ziołowego z czosnkową nutą. Warto r&oacute;wnież wiedzieć, że lubczyk doskonale podkreśla smak pasztet&oacute;w, past warzywnych oraz pulpet&oacute;w <em>(nawet tych wegańskich)</em>. Ponadto, warto dodać go do domowych nalewek, a nawet herbaty rozgrzewającej.</p> <p>Niniejsza roślina znalazła r&oacute;wnież zastosowanie we wsp&oacute;łczesnym przemyśle farmaceutycznym. Liście lubczyku znajdziemy w składzie licznych suplement&oacute;w diety, kt&oacute;re mają na celu poprawę naszego samopoczucia w ciągu dnia. Nie bez znaczenia są r&oacute;wnież właściwości pielęgnacyjne lubczyku. Zioło to możemy znaleźć w licznych produktach <em>(w tym w szamponach i odżywkach)</em>, dzięki kt&oacute;rym możliwe staje się poprawienie kondycji naszych włos&oacute;w. Dodatkowo, lubczyk jest częstym składnikiem perfum przeznaczonych dla kobiet i mężczyzn.</p> <p><strong>Zastosowanie w kuchni:</strong><br />&bull;&nbsp;&nbsp; &nbsp;Lubczyk wyglądem, smakiem i zapachem przypomina selera. W kuchni jest stosowany do wytwarzania popularnej przyprawy- maggi.<br />&bull;&nbsp;&nbsp; &nbsp;Świeże liście lubczyku są dodawane do zup, w tym rosołu.<br />&bull;&nbsp;&nbsp; &nbsp;Niekt&oacute;rzy używają łodyg lubczyku, podobnie jak łodyg selera naciowego, do sur&oacute;wek i sałatek.<br />&bull;&nbsp;&nbsp; &nbsp;Rozdrobnione nasiona lubczyku są dodawane, w kuchni angielskiej, do chleba i ciast.<br />&bull;&nbsp;&nbsp; &nbsp;Lubczyk jest stosowany do produkcji kostek bulionowych, a w przemyśle alkoholowym, do aromatyzowania w&oacute;dki i likier&oacute;w.</p> <p>Lubczyk, już do wiek&oacute;w jest wykorzystywany w najrozmaitszych dziedzinach życia. Używany jest przede wszystkim w kulinariach, ziołolecznictwie i kosmetyce.</p><br>

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów