<h3>Czosnek niedźwiedzi – zastosowanie w kuchni i nie tylko</h3> <p>Czosnek niedźwiedzi znajduje szerokie zastosowanie w polskiej kuchni. Z powodzeniem możemy stosować go zarówno podczas przygotowywania dań mięsnych, jak i rybnych. Ponadto, przyprawa ta świetnie sprawdzi się w połączeniu ze świeżymi oraz pieczonymi warzywami. Dlatego też, bez przeszkód możemy dodawać ją do licznych sosów, zapiekanek, a nawet pasztetów wegetariańskich. Dodatkowo, czosnek niedźwiedzi dobrze komponuje się ze smakiem suszonych pomidorów, twarożku i oliwy z oliwek. Połączenie czosnku z oliwą idealnie podkreśli smak soczystych sałatek, a nawet domowego makaronu. Zaleca się dodawać czosnek niedźwiedzi do: zup, sosów, sałatek, jajecznicy, kanapek oraz pieczonych i gotowanych potraw.</p> <p>Produkt ten wykorzystuje się również do przygotowania różnych past. Za każdym razem wprowadza on nutkę magii do przyrządzanych potraw i sprawia, że spożywanie dań jest czystą przyjemnością.</p><br>