Infolinia: 889 133 333
Pasta curry o oryginalnym, lekko wyczuwalnym pikantnym smaku i niezapomnianym aromacie. Ceniona za swą unikalność, zarówno przez wielbicieli kuchni orientalnej, jak i przez smakoszy kuchni tradycyjnej. Możliwości zastosowania past curry są nieograniczone. Pasta curry to utarte i wymieszane składniki, aromatyczne zioła i przyprawy dające produkt wyrazisty w smaku oraz idealnie podkreślający smak przygotowywanych z nią dań.

Kuchnia tajska znana jest z oryginalnych i aromatycznych dań, których fundamentem są przyprawy. Wśród nich znajdziemy m.in. chili, imbir, trawę cytrynową, galangal, tajską bazylię, szalotkę, kurkumę, nasiona kolendry, gałkę muszkatołową i wiele innych.

Niewielka ilość tajskiej żółtej pasty curry zupełnie odmieni walory smakowe serwowanego posiłku. Jest ona najmniej pikantna pośród trzech wersji tajskich past curry: czerwonej, zielonej i właśnie żółtej. Delikatnie wyczuwalna ostrość, ziołowy aromat i doskonały smak urozmaici nasze codzienne dania nawet osobom nie przepadającym za ostrym jedzeniem.

Zastosowanie past curry jest bardzo szerokie: od oryginalnych tajskich dań przez zupy do gęstych dipów lub sosów do mięs i warzyw.

SKŁAD: Suszone chili czerwone 20%, szalotka, czosnek, trawa cytrynowa, sól, galangal, kurkuma, kminek, nasiona kolendry, cynamon, gałka muszkatołowa

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów