Infolinia: 889 133 333
Mieszanka do przygotowania babki.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Rozgrzej piekarnik do 170 st. C.
2. Dokładnie wysmaruj foremkę na babkę masłem i wysyp mąką bezglutenową.
3. Do miski wbij 5 jajek. Ubij mikserem na puszystą masę (ok. 5 min.)
4. Cienką strużką wlej 200 ml oleju, cały czas miksując.
5. Nie przerywając miksowania, wsyp mieszankę do masy jajecznej. Na tym etapie możesz dodać 1 łyżkę soku z cytryny albo podzielić ciasto na pół i do jednej części dodać 1 łyżkę kakao.
6. Przelej do przygotowanej formy.
7.Piecz 55 min.
8. Wyjmij z piekarnika i zacznij studzić babkę w formie „do góry nogami”. Kiedy forma przestygnie (ale będzie jeszcze ciepła), delikatnie podważ ciasto nożem i wyjmij z foremki.
9. Udekoruj lukrem lub czekoladą. Smacznego!

PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym
i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.

SKŁAD:
Ksylitol (substancja słodząca), mąka ryżowa biała, mąka kokosowa, maranta trzcinowa, inulina, mąka migdałowa, kamień winny, soda oczyszczona, naturalny aromat waniliowy, sól morska.

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów