Smalec gęsi to tradycyjny produkt kuchni polskiej, który doskonale nadaje się do smarowania chleba lub pieczenia mięsa.
Smalec gęsi jest bogaty w witaminę A i kwas linolowy, który wspomaga układ odpornościowy i obniża poziom cholesterolu. To produkt wysokiej jakości, który został wyprodukowany z tłuszczu gęsiego pochodzącego z hodowli ekologicznej.
Smalec ten nie zawiera konserwantów ani sztucznych dodatków, ma delikatny i aromatyczny smak, który zachwyci każdego smakosza.
Smalec gęsi jest produktem powstałym z wytopienia tłuszczu gęsiego. Znany jest ze swych właściwości leczniczych.
Do dziś stosowany jest jako środek przeciwbólowy. Metoda leczenia bólów smalcem gęsi jest jednocześnie prosta, tania, skuteczna i wysoce rekomendowana przez lekarzy.
W medycynie ludowej od dawna uważany był za świetny lek, zarówno do użytku wewnętrznego, jak i zewnętrznego.
Smalec gęsi polecany jest do smażenia, pieczenia i gotowania. Może być stosowany w wysokich temperaturach - powyżej 200°C. Niektórzy uważają go za najlepszy tłuszcz do smażenia.
Posiada również nieprzeciętne walory smakowe dlatego polecany jest do smarowania pieczywa.
Ze względu na wysoką zawartość krzemu polecane jest także do wypieku kruchych ciast.
Smalec gęsi firmy Desmal to smalec przygotowany wyłącznie z tłuszczu sadełkowego, który zawiera wysoką zawartość (ponad 2/3) niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT). Jest zaliczany do jednych z najzdrowszych tłuszczów zwierzęcych. Skład tłuszczów w smalcu gęsiego to około 50% tłuszcze nienasycone (jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe) oraz kwasy tłuszczowe nasycone. Znajdziemy w nim, tak jak w oliwie z oliwek, jednonienasycone kwasy tłuszczowe (kwas oleinowy), którego spożycie zaleca się w profilaktyce przeciwmiażdżycowej. NNKT wpływa również na obniżenie złego cholesterolu (LDL).
Smalec gęsi jest bogaty w witaminę A i kwas linolowy, który wspomaga układ odpornościowy i obniża poziom cholesterolu. To produkt wysokiej jakości, który został wyprodukowany z tłuszczu gęsiego pochodzącego z hodowli ekologicznej.
Smalec ten nie zawiera konserwantów ani sztucznych dodatków, ma delikatny i aromatyczny smak, który zachwyci każdego smakosza.
Smalec gęsi jest produktem powstałym z wytopienia tłuszczu gęsiego. Znany jest ze swych właściwości leczniczych.
Do dziś stosowany jest jako środek przeciwbólowy. Metoda leczenia bólów smalcem gęsi jest jednocześnie prosta, tania, skuteczna i wysoce rekomendowana przez lekarzy.
W medycynie ludowej od dawna uważany był za świetny lek, zarówno do użytku wewnętrznego, jak i zewnętrznego.
Smalec gęsi polecany jest do smażenia, pieczenia i gotowania. Może być stosowany w wysokich temperaturach - powyżej 200°C. Niektórzy uważają go za najlepszy tłuszcz do smażenia.
Posiada również nieprzeciętne walory smakowe dlatego polecany jest do smarowania pieczywa.
Ze względu na wysoką zawartość krzemu polecane jest także do wypieku kruchych ciast.
Smalec gęsi firmy Desmal to smalec przygotowany wyłącznie z tłuszczu sadełkowego, który zawiera wysoką zawartość (ponad 2/3) niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT). Jest zaliczany do jednych z najzdrowszych tłuszczów zwierzęcych. Skład tłuszczów w smalcu gęsiego to około 50% tłuszcze nienasycone (jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe) oraz kwasy tłuszczowe nasycone. Znajdziemy w nim, tak jak w oliwie z oliwek, jednonienasycone kwasy tłuszczowe (kwas oleinowy), którego spożycie zaleca się w profilaktyce przeciwmiażdżycowej. NNKT wpływa również na obniżenie złego cholesterolu (LDL).