Gęsie sadło wykorzystasz przede wszystkim w swojej kuchni na wiele sposobów. Można smarować nim chleb, nadaje się do bezpośredniego spożycia bez wcześniejszej obróbki termicznej. Jest idealny do smażenia, gotowania i pieczenia z uwagi na neutralny smak i odporność na wysokie temperatury.
Smalec gęsi może być również stosowany w wielu kuracjach medycyny ludowej, zwłaszcza jako środek wspomagający w leczeniu bólów reumatycznych oraz przeziębień. Znalazł również swoje zastosowanie w kosmetyce. Stosowany zewnętrznie wykazuje pozytywne działanie na kondycję naszej skóry. Zapewnia regenerację, intensywne nawilżenie naskórka, sprawia, że zmarszczki są mniej widoczne.
Ma również działanie przeciwzapalne, więc może być stosowany na suchą i łuszczącą się skórę. Przed pierwszym zastosowanie należy wykonać próbę, aby sprawdzić, czy nie występuje reakcja uczuleniowa.
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed światłem słonecznym. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
SKŁAD: tłuszcz gęsi 100%
- jadalny tłuszcz drobiowy
- w 100% z gęsi mających dostęp do wolnego wybiegu
- posiada delikatny zapach i smak oraz półpłynną konsystencję
- przeznaczony do bezpośredniej konsumpcji (na zimno i na gorąco)
- bez konserwantów