Produkty powiązane
BIO Syrop z Agawy jasny 1100 gDo czego służy?
Słodzik ten jest szczególnie doceniany przez wegan, ponieważ zastępuje im miód. Stanowi dodatek do herbaty, drinków, koktajli. Łatwo się rozpuszcza nawet w zimnych napojach. Nektar o ciemnej barwie wykorzystywany jest do przyrządzania różnego rodzaju deserów, ponieważ w smaku przypomina karmel. W takiej formie możemy wykorzystać go także jako polewę do naleśników lub gofrów. Sprawdzi się również jako dodatek do owoców morza. Syrop z agawy może być podgrzewany. Wszelkie przepisy na słodkie wypieki, które zawierają w składzie miód mogą zostać zmodyfikowane. Nie musisz się obawiać, że ciasto z dodatkiem syropu z agawy się nie uda.
Przy wypieku ciast należy zwrócić uwagę na to, że syrop z agawy przyspiesza brązowienie ciasta, dlatego zalecane jest zmniejszenie temperatury pieczenia o 15-20*C.
Składniki: Organiczny syrop z agawy (Agave Salmeana)
Wartość odżywcza | W 100g produktu | % RWS (Referencyjne Wartości Spożycia |
---|---|---|
Wartość energetyczna /energia/ |
1253 kJ/296 kcal | 15% |
Tłuszcz | 0 g | 0% |
W tym | ||
Kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone) |
0 g | 0% |
Węglowodany | 71 g | 27% |
W tym | ||
Cukry | 69 g | 77% |
Błonnik | 5,8 g | - |
Białko | 0 g | 0% |
Sól | 0,05 g | 1% |
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)”.