Suszone morele możemy wykorzystać w naszej kuchni na wiele różnych sposobów. Z powodzeniem możemy dodać je do aromatycznego ciasta, jak również pożywnej owsianki. Owoce te stanowią również doskonały dodatek do pełnej warzyw sałatki, jak i mięsa drobiowego, jako dodatek do deserów, ciast, knedli, pierogów, baza dla soków, kompotów, do przygotowywania dżemów, konfitur, musów i galaretek. Morele suszone świetnie sprawdzają się również podczas przygotowywania domowych lodów z bakaliami. W kosmetyce stanowią składnik domowych peelingów do ciała, balsamów i maseczek.
Składniki: suszone morele
Nasze morele są naturalnym produktem, bez dodatku substancji konserwujących
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)”.
UWAGA! W szczelnie zamkniętych opakowaniach morele ulegają procesowi fermantacji, ponieważ są naturalnym produktem, bez dodatku sunstancji konserwujących. Fermentacja jest naturalnym procesem. Po otrzymaniu produktu, należy go otworzyć i przechowywać w chłodnym miejscu - najlepiej w lodówce.
UWAGA! Produkt możę zawierać pojedyncze pestki lub ich pozostałości.
Kraj pochodzenia - TURCJA