Infolinia: 889 133 333

Mąkę migdałową możemy wykorzystać w naszej kuchni na wiele różnych sposobów. Idealnie sprawdzi się ona w formie zamiennika tradycyjnej mąki pszennej. Warto użyć jej między innymi:

  • Podczas wypieku smacznych muffinek, ciasteczek wielozbożowych, a nawet pizzy;
  • Podczas pieczenia pełnowartościowego chleba;
  • Podczas przygotowywania słodkich naleśników lub racuchów;
  • Podczas panierowania mięs;
  • Podczas zagęszczania aromatycznych zup i sosów;
  • Podczas przyrządzania domowych deserów lodowych, a nawet odżywczych koktajli owocowych.

Wartość odżywcza W 100g produktu
Wartość energetyczna
/energia/
2466kJ/590kcal
Tłuszcz 52,52 g
W tym
Kwasy tłuszczowe nasycone
(kwasy nasycone)
3,95 g
Węglowodany 18,67 g
W tym
Cukry 4,63 g
Błonnik 9,90 g
Białko 21,40 g
Sól 0,05 g

 

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

(8 400 kJ/2 000 kcal)”.

 

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów