Infolinia: 889 133 333
Ryż czarny 1000g VIVIO

Ryż czarny nadaje się jako dodatek do dań słodkich i słonych. W krajach azjatyckich stanowi główny składnik wielu deserów. Sprawdzi się jednak także jako element obiadu, dobrze komponując się z mięsem i warzywami lub jako dodatek do zup.

Ryż czarny należy gotować na wodzie lub mleku po wcześniejszym namoczeniu. Dla uzyskania konsystencji al dente proporcja ziaren do płynu powinna wynosić 1:2.

Produkt może zawierać: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Propozycja przygotowania: Przepłucz ryż zimną wodą. Wypłukany ryż przełóż do garnka, zalej zimną wodą (2 razy więcej wody niż ryżu) i posól. Gotuj na małym ogniu przez 30 minut, co jakiś czas mieszając.

KRAJ POCHODZENIA: TAJLANDIA

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów