Kasza jaglana, przyrządzona w niewłaściwy sposób, może mieć gorzki smak. Dobrze przygotowana kasza dobrze komponuje się zarówno z daniami słonymi, jak i słodkimi.
Kasza jaglana ceniona jest ze względu na swój wyjątkowy smak oraz niezwykłe właściwości zdrowotne. Dlatego też, znajduje szerokie zastosowanie w kuchni każdego z nas. Bez przeszkód można wykorzystać ją w roli dodatku do mięs lub dań rybnych. Świetnie sprawdza się również jako składnik pożywnych placuszków oraz śniadaniowej „jaglanki”. Wszystkim osobom, które nie mogą się obejść bez słodyczy, z pewnością przypadnie do gustu sernik jaglany lub pyszny budyń z dodatkiem świeżych owoców leśnych.
KRAJ POCHODZENIA: POLSKA
Kasza jaglana ceniona jest ze względu na swój wyjątkowy smak oraz niezwykłe właściwości zdrowotne. Dlatego też, znajduje szerokie zastosowanie w kuchni każdego z nas. Bez przeszkód można wykorzystać ją w roli dodatku do mięs lub dań rybnych. Świetnie sprawdza się również jako składnik pożywnych placuszków oraz śniadaniowej „jaglanki”. Wszystkim osobom, które nie mogą się obejść bez słodyczy, z pewnością przypadnie do gustu sernik jaglany lub pyszny budyń z dodatkiem świeżych owoców leśnych.
KRAJ POCHODZENIA: POLSKA