Infolinia: 889 133 333


Ekologiczna kasza jaglana bezglutenowa otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami. W kuchni wegańskiej doskonały składnik deserów, ciast, pasztetów i kotletów warzywnych.


Kasza jaglana to źródło witaminy B2 i B6 oraz kwasu foliowego. Warto pamiętać, że kasza jaglana zawiera 346 kalorii w 100 gr oraz 71,6 g węglowodanów, 2,9 g tłuszczu, 10,5 g białka i 3,3 g błonnika. W jej składzie znajdziemy również niacynę, wapń, magnez, cynk i żelazo.


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: uprzednio wypłukaną kaszę gotować w wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok.20 min. Przed gotowaniem można przelać kaszę na sicie wrzącą wodą.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


SKŁAD: kasza jaglana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1514 kJ / 358 kcal

Tłuszcz - 3,9 g,

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g

Węglowodany - 69 g,

w tym cukry - 1,4 g

Białko - 9,8 g

 

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów