Suplement diety Witamina D3 +K2 Forte zaleca się przyjmować w okresie od jesieni do wiosny, okresie częstych przeziębień i infekcji, ponieważ witamina D pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Witaminy D i K należą do witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, dlatego bazą tego suplementu jest oliwa z oliwek. Witamina D dodatkowo pomaga w utrzymaniu zdrowych kości, wspiera także prawidłowe funkcjonowanie mięśni. Witamina K pomaga w utrzymaniu zdrowych kości oraz przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi.
Wartości odżywcze
oliwa z oliwek, menachinon (MK-7, wit. K z natto), przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu, cholekalcyferol (wit, D z lanoliny)
4000* IU D z lanoliny
100 µg K z natto
*porcja dzienna przeznaczona dla osób dorosłych otyłych (BMI 30+ kg/m2)
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Zastosowanie
Przed użyciem mocno wstrząsnąć. Odmierzyć na łyżeczce zalecaną ilość kropli i spożyć bezpośrednio lub dodać do zimnego posiłku.
ZALECANE DZIENNE SPOŻYCIE
Wartości odżywcze
oliwa z oliwek, menachinon (MK-7, wit. K z natto), przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu, cholekalcyferol (wit, D z lanoliny)
4000* IU D z lanoliny
100 µg K z natto
*porcja dzienna przeznaczona dla osób dorosłych otyłych (BMI 30+ kg/m2)
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Zastosowanie
Przed użyciem mocno wstrząsnąć. Odmierzyć na łyżeczce zalecaną ilość kropli i spożyć bezpośrednio lub dodać do zimnego posiłku.
ZALECANE DZIENNE SPOŻYCIE
- Osoby dorosłe: 2 krople: 40 µg = 1600 IU witaminy D (800%*), 40 µg witaminy K (53%*)
- Osoby dorosłe otyłe (BMI 30+ kg/m2): 5 kropli: 100 µg = 4000IU witaminy D(2000%*), 100 µg witaminy K (133%*)
- *RSW - Referencyjna Wartość Spożywcza