Infolinia: 889 133 333
Witamina C potrafi w znaczący sposób przyśpieszyć zabijanie komórek nowotworowych, a udowonili to naukowcy z Centrum Medycznego Uniwersytetu w Cansas. Kwas l-askorbinowy łagodzi toksyczne efekty uboczne radio i chemioterapii. Właściwości witaminy C wzmacniają funkcjonowanie układu odpornościowego. Często użytkowana jest również w kosmetyce.

Porcję produkt 1g (1 miarka) spożywać raz dziennie, najlepiej podczas posiłku popijając wodą, suplement diety można rozpuścić w wodzie lub ulubionym napoju.

Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników.

Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Pamiętaj, że tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu i zachowania dobrej kondycji. Suplementu diety nie zaleca się spożywać przez osoby, które mają skłonności do tworzenia kamieni nerkowych lub borykające się z kamicą nerkową.

Witamina C to związek naturalnie występujący w przyrodzie. Jest syntezowany przez wszystkie rośliny i większość zwierząt. Do jego źródeł w diecie należą przede wszystkim owoce i warzywa. W produktach pochodzenia zwierzęcego znajdziemy go zdecydowanie mniej. Niestety człowiek należy do nielicznej grupy organizmów, które nie są w stanie same syntetyzować witaminy C. Dodatkowo witamina ta jest rozpuszczalna w wodzie, a co za tym idzie, nie jest magazynowana w organizmie. Dlatego właśnie tak ważne jest, aby zadbać o jej regularną podaż w odpowiednich ilościach


SKŁAD: witamina C (kwas L-askorbinowy) 

Wartość odżywcza Wartość w jednej dziennej porcji tj.: 1 g (1000 mg) % RWS (Referencyjne Wartości Spożycia
Witamina C ( kwas L-askorbinowy ) 1000 mg 1250 %

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)”.

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów