Infolinia: 889 133 333
Naturalna, roślinna żywność oparta na oliwie z oliwek wzbogacona polifenolami oliwnymi i ekstraktem z mikroalg morskich. Jest to żywność bazująca na wysokofenolowej, wcześnie zbieranej, ekstra dziewiczej oliwie z oliwek produkowanej z czystego, naturalnego soku z niedojrzałych zielonych oliwek. Jest to jedyny produkt tego rodzaju na świecie, który był stosowany u pacjentów z łagodnym zaburzeniem poznawczym, potwierdzając swoją wyjątkową wartość i korzyści zdrowotne poprzez liczne badania kliniczne i laboratoryjne.

Wzbogacony o:
  • naturalny ekstrakt z liści oliwnych, zawierający duże ilości polifenoli oliwnych, które są naturalnymi, silnymi przeciwutleniaczami takimi jak hydroksytyrozol i jego pochodne (np. kompleks oleuropeiny i tyrozol), oraz
  • naturalny ekstrakt z mikroalg morskich - Schizochytrium sp., który zawiera wysokie ilości kwasów tłuszczowych Omega 3.

MICOIL PLUS OMEGA-3 zawiera:
  • wysokie źródło witaminy E - 204 IU
  • wysokie źródło witaminy D2 - 5100 IU
  • wysokie źródło kwasów tłuszczowych Omega-3
  • kwasy tłuszczowe Omega-9 oraz wysokie źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych
  • fenole oliwne, które posiadają właściwości przeciwutleniające, a ich ilość jest ponad 500% większa niż limit według regulacji Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej (metoda wynikowa LC/MS-MS)
  • naturalna żywność roślinna
  • bez cukru
  • bez sodu lub soli
  • bez laktozy i glutenu
Twierdzenia dotyczące żywienia i zdrowia:
  • EPA i DHA przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca, a korzystny efekt uzyskuje się przy codziennym spożyciu 250 mg EPA i DHA.
  • DHA przyczynia się do utrzymania prawidłowej funkcji mózgu. Korzystny efekt uzyskuje się przy codziennym spożyciu 250 mg DHA.
  • DHA przyczynia się do utrzymania prawidłowego widzenia. Korzystny efekt uzyskuje się przy codziennym spożyciu 250 mg DHA.


Producent: Yanni's Olive Groves/Propharco

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów