Produkty powiązane
Maślan sodu 550mg 100kaps. AlinessSuplement diety JOYDAY BIO koncentrat napoju probiotycznego Kurkuma Imbir Pieprz to 50 porcji suplementu diety, który zawiera żywe szczepy zdrowych bakterii probiotycznych.
Koncentrat probiotyczny posiada certyfikat rolnictwa ekologicznego. Odpowiedni do stosowania w trakcie antybiotykoterapii oraz po jej zakończeniu, w problemach ze strony układu pokarmowego i trawiennego. Przeznaczony do stosowania w celu uzupełnienia mikroflory bakteryjnej jelit.
Suplement zawiera wyciągi z kurkumy, pieprzu i imbiru. Zawarta w kurkumie kurkumina jest związkiem wykazującym niezwykle szerokie spektrum działania na poziomie komórki i w obrębie całego organizmu. Szczególnie doceniane jest jej działanie przeciwutleniające, przeciwzapalne oraz wspierające układ immunologiczny. Piperyna stanowiąca składnik pieprzu czarnego wspomaga trawienie i układ odpornościowy. Badania dowodzą, że biodostępność zawartej w kurkumie kurkuminy znacząco wzrasta w obecności piperyny. Oddziaływanie kurkumy i pieprzu jest doskonale wspierane przez imbir, którego składniki wykazują działanie antyoksydacyjne, przeciwwirusowe i przeciwzapalne.
Dzienna dawka to tylko 15 mililitrów płynu, który należy rozpuścić w wodzie przed spożyciem. W zależności od stosowanej dawki, opakowanie wystarcza na około 2 tygodnie suplementacji dla jednej osoby.
Po otwarciu, produkt należy przechowywać w lodówce. Może być stosowany przez dzieci powyżej 3. roku życia, wegan, wegetarian oraz osoby nietolerujące laktozy i glutenu.
Może być spożywany przez:
SKŁAD: Zestaw żywych szczepów bakterii probiotycznych w postaci płynnej (4x10*7 jtk/ml) ekstrakt z sfermentowanych składników roślinnych* 40% (w tym korzeń kurkumy* 49%, korzeń imbiru* 49%, ziarna pieprzu* 2%)
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 72 kJ / 17 kcal
Tłuszcz - 0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone- 0 g
Węglowodany - 3,8 g
w tym cukry - < 0,5 g
Błonnik - < 0,5 g
Białko - < 0,5 g
Sól - < 0,01 g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Koncentrat probiotyczny posiada certyfikat rolnictwa ekologicznego. Odpowiedni do stosowania w trakcie antybiotykoterapii oraz po jej zakończeniu, w problemach ze strony układu pokarmowego i trawiennego. Przeznaczony do stosowania w celu uzupełnienia mikroflory bakteryjnej jelit.
Suplement zawiera wyciągi z kurkumy, pieprzu i imbiru. Zawarta w kurkumie kurkumina jest związkiem wykazującym niezwykle szerokie spektrum działania na poziomie komórki i w obrębie całego organizmu. Szczególnie doceniane jest jej działanie przeciwutleniające, przeciwzapalne oraz wspierające układ immunologiczny. Piperyna stanowiąca składnik pieprzu czarnego wspomaga trawienie i układ odpornościowy. Badania dowodzą, że biodostępność zawartej w kurkumie kurkuminy znacząco wzrasta w obecności piperyny. Oddziaływanie kurkumy i pieprzu jest doskonale wspierane przez imbir, którego składniki wykazują działanie antyoksydacyjne, przeciwwirusowe i przeciwzapalne.
Dzienna dawka to tylko 15 mililitrów płynu, który należy rozpuścić w wodzie przed spożyciem. W zależności od stosowanej dawki, opakowanie wystarcza na około 2 tygodnie suplementacji dla jednej osoby.
Po otwarciu, produkt należy przechowywać w lodówce. Może być stosowany przez dzieci powyżej 3. roku życia, wegan, wegetarian oraz osoby nietolerujące laktozy i glutenu.
Może być spożywany przez:
- diabetyków i w diecie bezglutenowej,
- osoby starsze,
- dzieci powyżej 3. roku życia,
- osoby uprawiające sport i osoby aktywne fizycznie,
- osoby, których organizmy nie tolerują laktozy oraz nie spożywają nabiału z innych powodów,
- wegetarian i wegan jako uzupełnienie diety,
- osoby w trakcie i po antybiotykoterapii,
- osoby odchudzające się,
- osoby w trakcie i po chemioterapii.
SKŁAD: Zestaw żywych szczepów bakterii probiotycznych w postaci płynnej (4x10*7 jtk/ml) ekstrakt z sfermentowanych składników roślinnych* 40% (w tym korzeń kurkumy* 49%, korzeń imbiru* 49%, ziarna pieprzu* 2%)
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 72 kJ / 17 kcal
Tłuszcz - 0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone- 0 g
Węglowodany - 3,8 g
w tym cukry - < 0,5 g
Błonnik - < 0,5 g
Białko - < 0,5 g
Sól - < 0,01 g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.