Tradycyjny produkt z wyspy Lesvos na Morzu Egejskim Unikalna w swoim rodzaju receptura, która zawiera sześć różnych ziół i przypraw, proporcje ziół i przypraw są ścisłą tajemnicą.
Pochodzenie Kainari wywodzi się Azji Mniejszej, gdzie mieszanka znana była ze swoich leczniczych właściwości.
Obecnie Kainari pije się w kilku wioskach na wyspie Lesvos, a zwłaszcza w okolicach Agiasos, gdzie jest serwowane w kilku tradycyjnych kawiarniach.
Ma wiele korzyści zdrowotnych i aromatycznych. Kainari można zaparzać jako herbatę lub dodawać do potraw jako przyprawę. Jest bogata w antyoksydanty, witaminy i minerały, które wspomagają układ odpornościowy, trawienny i nerwowy. Kainari ma również właściwości przeciwzapalne, antybakteryjne i uspokajające.
Przygotowanie:
Do filiżanki gorącej wody dodać 1/4 łyżeczki Kainari, wymieszać, dodać miód lub cukier.
Możesz również dodać niewielką ilość "Kainari" do każdego gorącego napoju, aby uzyskać dodatkowy aromaty i smak.
Składniki:
cynamon, gałka muszkatołowa, goździki, kardamon, imbir, pieprz czarny
Producent: Kalypso
Pochodzenie Kainari wywodzi się Azji Mniejszej, gdzie mieszanka znana była ze swoich leczniczych właściwości.
Obecnie Kainari pije się w kilku wioskach na wyspie Lesvos, a zwłaszcza w okolicach Agiasos, gdzie jest serwowane w kilku tradycyjnych kawiarniach.
Ma wiele korzyści zdrowotnych i aromatycznych. Kainari można zaparzać jako herbatę lub dodawać do potraw jako przyprawę. Jest bogata w antyoksydanty, witaminy i minerały, które wspomagają układ odpornościowy, trawienny i nerwowy. Kainari ma również właściwości przeciwzapalne, antybakteryjne i uspokajające.
Przygotowanie:
Do filiżanki gorącej wody dodać 1/4 łyżeczki Kainari, wymieszać, dodać miód lub cukier.
Możesz również dodać niewielką ilość "Kainari" do każdego gorącego napoju, aby uzyskać dodatkowy aromaty i smak.
Składniki:
cynamon, gałka muszkatołowa, goździki, kardamon, imbir, pieprz czarny
Producent: Kalypso