Wiele osób zastanawia się do czego wykorzystać ziele angielskie? Zazwyczaj występuje ono w towarzystwie liścia laurowego, ale doskonale komponuje się także z cynamonem, goździkami, czosnkiem i gałką muszkatołową.
Najczęściej dodawane jest do różnego rodzaju mięs, gulaszów, marynat i sosów. Używa się go także do przyprawiania kiełbasy, wędlin, kiszonych ogórków i kapusty. Stanowi również dodatek do likierów, a w Stanach Zjednoczonych wykorzystuje się ziele angielskie do przygotowywania deserów np. ciast.
Z powodzeniem możesz dodać tę przyprawę do leczo, a także do zupy. Ziele angielskie dodawaj do potraw zawsze na początku gotowania. Jego silny aromat podkreśli ich smak.
Zastosowanie w kuchni:
• Ziele angielskie nadaje potrawom intensywnego zapachu. Jest to spowodowane olejkami pigmentowymi, zawartymi w tej przyprawie.
• Ziele jest popularną przyprawą w kuchni europejskiej. Dodaje się je do marynat, zup, sosów i mieszanek przyprawowych.
• Ziele jest dodawane do kiszenia ogórków, do dań z dziczyzny i wołowiny.
Najczęściej dodawane jest do różnego rodzaju mięs, gulaszów, marynat i sosów. Używa się go także do przyprawiania kiełbasy, wędlin, kiszonych ogórków i kapusty. Stanowi również dodatek do likierów, a w Stanach Zjednoczonych wykorzystuje się ziele angielskie do przygotowywania deserów np. ciast.
Z powodzeniem możesz dodać tę przyprawę do leczo, a także do zupy. Ziele angielskie dodawaj do potraw zawsze na początku gotowania. Jego silny aromat podkreśli ich smak.
Zastosowanie w kuchni:
• Ziele angielskie nadaje potrawom intensywnego zapachu. Jest to spowodowane olejkami pigmentowymi, zawartymi w tej przyprawie.
• Ziele jest popularną przyprawą w kuchni europejskiej. Dodaje się je do marynat, zup, sosów i mieszanek przyprawowych.
• Ziele jest dodawane do kiszenia ogórków, do dań z dziczyzny i wołowiny.