Sól kłodawska jest solą kamienną wydobywaną z kopalni soli w Kłodawie.
Jest to sól naturalna o wysokiej zawartości minerałów i mikroelementów, takich jak magnez, potas, jod i żelazo.
Sól kłodawska ma biały lub lekko szary kolor i charakterystyczny smak. Jest to sól spożywcza o szerokim zastosowaniu w kuchni i przemyśle spożywczym.
Opakowanie jest wykonane z folii polipropylenowej i zawiera informacje o producencie, składzie, wartości odżywczej i terminie przydatności do spożycia soli.
Jest to sól naturalna o wysokiej zawartości minerałów i mikroelementów, takich jak magnez, potas, jod i żelazo.
Sól kłodawska ma biały lub lekko szary kolor i charakterystyczny smak. Jest to sól spożywcza o szerokim zastosowaniu w kuchni i przemyśle spożywczym.
Opakowanie jest wykonane z folii polipropylenowej i zawiera informacje o producencie, składzie, wartości odżywczej i terminie przydatności do spożycia soli.