Infolinia: 889 133 333
Shoarmę wykorzystuje się przede wszystkim do marynowania mięsa. Sprawdzi się zarówno do przyprawiania drobiu, jak i wieprzowiny. Zamarynowane mięso należy pozostawić na kilka godzin w lodówce, by nasiąknęło w pełni smakiem i aromatem wszystkich składników. Shoarma nie zawsze zawiera w swoim składzie sól. Należy o tym pamiętać i posolić mięso wedle uznania przed obróbką termiczną.

Przyprawa do Shoarma jest idealnie skomponowaną mieszanką przypraw ziołowych i korzennych, dzięki czemu delikatne w smaku mięso kurczaka zyskuje unikalnego charakteru.

Przede wszystkim używana jest do dań kuchni arabskiej. Nadaje potrawom wyjątkowy smak i aromat.

Shoarma świetnie komponuje się również z papryką, pieczarkami czy zapiekanym serem żółtym.

Skład:
Sól, kukurydza, papryka słodka, kmin rzymski, kolendra, pieprz ziołowy, cynamon, imbir, curry, kminek, soda oczyszczona, kurkuma, papryka ostra, goździki, kardamon, gałka muszkatołowa, ziele angielskie, pieprz biały, kurkuma – barwnik naturalny.


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów