Infolinia: 889 133 333
Pieprz cytrynowy to intensywna w smaku i aromacie mieszanka tradycyjnego pieprzu mielonego ze skórką cytryny i warzywami, które równoważą owocowy smak przyprawy.

Pieprz cytrynowy jest stosowany głównie do grillowanych, smażonych i pieczonych ryb. Doprawia się nim też smażone mięso i sosy. Pieprz cytrynowy jest dodawany do sałatek, którym nadaje kwaskowatość i wyczuwalną ostrość pieprzu, wzbogaci dania o lekką, cytrynową nutę.

Może być stosowany zamiast pieprzu czarnego i białego. Zmieszanie pieprzu cytrynowego z bułką tartą tworzy panierkę do ryb.

Skład: sól, kukurydza, cebula, cukier, pieprz czarny, skórka cytryny, kwasek cytrynowy, pieprz biały, kurkuma

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów