Przyprawa ta idealnie pasuje do potraw mięsnych. Sprawdzi się jako dodatek do dań z grilla, mięs pieczonych i gotowanych. Świetnie smakuje z drobiem np. z kurczakiem, ale także z wieprzowiną i wołowiną. Z uwagi na to, że wspiera pracę układu pokarmowego, najlepiej stosować ją do dań tłustych i ciężkostrawnych. Czubryca czerwona będzie również doskonałym dodatkiem do potraw z warzywami strączkowymi. Możesz dodać ją do leczo, bigosu, sałatek warzywnych i wszelkiego rodzaju zup (zwłaszcza z pomidorami). Dobrze komponuje się z serami i pizzą. Do czego jeszcze wykorzystać tą przyprawę? Pasuje także do ryb, dań na bazie jajek, majonezu, twarogu, a także ziemniaków (np. w postaci frytek). Jak widzisz, możliwości jest wiele. To bardzo uniwersalna mieszanka przyprawowa, która pozwoli wydobyć smak i aromat każdej potrawy.
Czubryca czerwona jest jedną z dwóch odmian znanej i powszechnie stosowanej w Bułgarii przyprawy, która wyróżnia się ostrym smakiem, dzięki zawartej w niej papryce. To doskonała, wieloskładnikowa przyprawa z dominującym cząbrem, dedykowana mięsnym potrawom z grilla, pieczonym, duszonym.
Składniki: Papryka czerwona słodka, cząber, czosnek mielony, tymianek, pomidory suszone, chilli, papryka czerwona ostra, oregano.
Czubryca czerwona jest jedną z dwóch odmian znanej i powszechnie stosowanej w Bułgarii przyprawy, która wyróżnia się ostrym smakiem, dzięki zawartej w niej papryce. To doskonała, wieloskładnikowa przyprawa z dominującym cząbrem, dedykowana mięsnym potrawom z grilla, pieczonym, duszonym.
Składniki: Papryka czerwona słodka, cząber, czosnek mielony, tymianek, pomidory suszone, chilli, papryka czerwona ostra, oregano.