Infolinia: 889 133 333
Cynamon cejloński mielony to jedna z podstawowych przypraw wielu kuchni świata. W krajach azjatyckich często stosuje się go jako składnik dań wytrawnych. W naszych rejonach powszechniej dodaje się go do deserów i wypieków.

Cynamon cejloński stanowi składnik korzennych przypraw. Dodaje się go m.in. do pierników i innych świątecznych wypieków. Świetnie komponuje się z owocami, takimi jak jabłka, gruszki i śliwki. Niewielkie ilości tej przyprawy stosuje się do aromatyzowania ryb, gulaszu i baraniny. Często sprawdza się również jako przyprawa do kompotów i koktajlów. Stanowi także nieodłączny element grzanego wina.

Znakomicie sprawdza się w przypadku dań mięsnych i pikantnych. Jest rewelacyjnym dodatkiem do potraw na słodko np. szarlotek, musów czy kremów.

Chyba nie ma nikogo, kto nie używałby cynamonu do kompotów z gruszek, deserów czekoladowych czy ciast. Znakomicie sprawdza się także jako dodatek do chleba korzennego i grzanek.



Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów