Infolinia: 889 133 333

Zastosowanie curry mielonego w codziennej kuchni

Ze względu na wyjątkowy smak oraz zawartość aromatycznych ziół, niniejszą przyprawę możemy wykorzystać w naszej kuchni na wiele różnych sposobów.

  • Po pierwsze: warto dodawać ją do domowych past kanapkowych, przygotowanych na bazie pieczonych warzyw lub nasion roślin strączkowych;
  • Po drugie: curry stanowi podstawę sosów do licznych kasz i makaronów;
  • Po trzecie: przyprawa ta doskonale komponuje się zarówno ze smakiem mięsa drobiowego, z rybami, jak i wieprzowiną. Dlatego też, warto dodać ją do aromatycznego gulaszu;
  • Po czwarte: curry doskonale sprawdzi się podczas wypieku domowych bułeczek, a nawet przygotowywania orientalnej pizzy.
  • Po piąte: Curry może być stosowane w kuchni, jako barwnik, szczególnie do gotowania ryżu, któremu oprócz żółtawego koloru nadaje charakterystyczny smak. Barwa żółta lub czerwona warunkowana jest w zależności od doboru składników.

 


skład: kurkuma, chili, kozieradka, gorczyca, kolendra, kmin rzymski, sól

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów