Pasta jalapeno z oliwą z oliwek extra virgin Iorgos, 185 g
Pasta jalapeno z oliwą z oliwek extra virgin Iorgos to roślinny dodatek do pieczywa i innych potraw. Bazą składu pasty jest gotowana ciecierzyca i groch, a jej smak i aromat wzbogacają warzywa, zioła i przyprawy - z ostrą papryczką jalapeno w przewodniej roli, dzięki której pasta jalapeno z oliwą z oliwek extra virgin Iorgos ma tak wyrazisty, oryginalny smak. To świetna propozycja dla miłośników ostrych smaków, ktrozy chcą połączyć grecki styl i meksykański charakter.
Składniki:
gotowana ciecierzyca (23%), gotowany groch (23%), woda, papryczka jalapeno (8%), cebula, marchew, koncentrat pomidorowy, oliwa z oliwek extra virgin, sól, czosnek, sok z cytryny, papryka czerwona słodka (0,5%).
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 784 kJ / 188 kcal
Tłuszcz 12,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
Węglowodany 9,6 g
w tym cukry 1,3 g
Błonnik 3,8 g
Białko 4,9 g
Sól 1 g
Alergeny:
Produkt może zawierać śladowe ilości: gorczycy, selera, soi, orzeszków ziemnych i sezamu.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w temperaturze od +2C do +24C. Pp otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin.
Producent:
Dameco Sp. z o.o.
ul. Grochowska 207/106
04/077 Warszawa