Infolinia: 889 133 333
Ręcznie zbierane, naturalnie uprawiane oliwki, peklowane warstwami soli morskiej. Proces ten usuwa wilgoć i powoduje, że oliwka ma miękki miąższ oraz słony i intensywny smak.

Znakomite oliwki klasy premium jako przekąska i do sałatki. Firma została została założona w 1983 roku przez rodzinę Mamidakis i nazwana na cześć ich miejsca urodzenia - Anoskeli, małej wioski niedaleko Chanii na Krecie.
Obecnie to jeden z najnowocześniejszych producentów oliwy na Krecie. Prywatne gaje oliwne zajmują powierzchnię 122.333m2 (2888 drzew oliwnych). Anoskeli znana jest również, ze znakomitego wina, posiada 17.000m2 własnych winnic z piwnicą o pojemności 35.000 litrów i 30 beczek z francuskiego dębu.
Anoskeli produkuje oliwę konwencjonalną oraz ekologiczną wyłącznie pierwszego tłoczenia na zimno z owoców odmiany „Koroneiki”. Oba produkty posiadają oznaczenie chronionej nazwy pochodzenia P.D.O. Kolymvari i są wielokrotnie nagradzane w krajowych i międzynarodowych konkursach.

Producent: Anoskeli

  • Certyfikat BIO Nie
  • Rodzaj: niedrylowane
  • Masa netto: < 250g
  • Opakowanie: vacuum
  • Wartości odżywcze w 100g:
  • Tłuszcze Kwasy tłuszczowe: -nasycone -jednonienasycone -wielonienasycone Węglowodany -w tym cukry Białka Błonnik Sól

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów