Organiczne oliwki Kalamata o wysokiej zawartości polifenoli i niskiej zawartości soli. Trzyetapowy, ręczny proces selekcji, 10-cio miesięczna, naturalna fermentacja, niepasteryzowane i bez konserwantów - takie są najlepsze oliwki Kalamata na rynku. Zdobywca Złotej Gwiazdy w 2020, 2017 i 2013 roku w prestiżowym konkursie Great Taste Awards w Londynie
Ze względu na wyjątkowy smak i wysoką jakość, te naturalne oliwki stołowe Kalamata są wyróżniane w międzynarodowych konkursach degustacji oliwek stołowych corocznie otrzymując najlepsze noty, ostatnie wyróżnienie: GOLD AWARD - SUPER HEALTH AWARD 2021 (Concentration 1700 mg/kg) Uczestniczą w globalnych badaniach klinicznych prowadzonych przez jednostki uniwersyteckie. Udowodniono, że pomagają poprawić zdrowie człowieka.
Ekologiczne oliwki Sakellaropoulos Kalamata to "Superfood", ze składnikami chroniącymi zdrowie i wieloma międzynarodowymi nagrodami za smak i jakość. Takim przykładem jest badanie kliniczne przeprowadzone przez zespół naukowy Uniwersytetu Farmacji "Kapodistrian University of Athens" we współpracy z General Military Hospital w Atenach, pod nadzorem Światowego Centrum Zdrowia, których wyniki zostały ogłoszone na konferencji naukowej "Oleocanthal International Society" (OIS) w 2016 roku. 20 zdrowych ochotników biorących udział w badaniu klinicznym zauważyło znaczną poprawę profilu lipidemicznego, zwłaszcza poziomu cholesterolu LDL/HDL, spożywając zaledwie 5 szt. oliwek stołowych dziennie. Do badań wybrano oliwki Kalamata produkowane przez gospodarstwo ekologiczne Sakellaropoulos, ponieważ stwierdzono w nich pięciokrotnie wyższe stężenie tyrozolu i hydroksytyrozolu niż w jakichkolwiek innych dostępnych na rynku. Poziom tyrozoli jest kilkukrotnie wyższy, niż średnie wartości próbek handlowych oliwek stołowych (134mg/kg), które zostały uwzględnione w badaniu przeprowadzonym na Uniwersytecie Ateńskim. Należy zauważyć, że tyrozol i hydroksytyrozol wykazują ważną aktywność biologiczną i zostały powiązane z działaniem antyoksydacyjnym i kardio protekcyjnym. Dzienne spożycie 3g oliwek z tej próbki zapewnia >5 mg tyrozolu i hydroksytyrozolu i odpowiada spożyciu 20g oliwy z oliwek, która chroni lipidy krwi przed stresem oksydacyjnym, zgodnie z rozporządzeniem "Health Claim" UE 432/2012. Tyrosol 550ug/g Hydroxytyrosol 1150ug/g (*analiza laboratoryjna w plikach na dole opisu) Wielomiesięczny, naturalny proces produkcji gwarantuje, że ekologiczne oliwki Kalamata Sakellaropoulos mają wysoką wartość odżywczą, ponieważ zawierają wysoki poziom związków polifenolowych, przeciwutleniaczy, witamin, tokoferoli i korzystnych mikroelementów.
Rezultatem jest znakomita żywność funkcjonalna o wspaniałych naturalnych aromatach i doskonałym smaku, prawdziwe Superfood.
Składniki:
oliwki Kalamata*, woda, oliwa extra virgin*, ocet winny*, sól, sok z cytryny* /
*prod. rolnictwa ekologicznego
Producent: Sakellarpoulos
Ze względu na wyjątkowy smak i wysoką jakość, te naturalne oliwki stołowe Kalamata są wyróżniane w międzynarodowych konkursach degustacji oliwek stołowych corocznie otrzymując najlepsze noty, ostatnie wyróżnienie: GOLD AWARD - SUPER HEALTH AWARD 2021 (Concentration 1700 mg/kg) Uczestniczą w globalnych badaniach klinicznych prowadzonych przez jednostki uniwersyteckie. Udowodniono, że pomagają poprawić zdrowie człowieka.
Ekologiczne oliwki Sakellaropoulos Kalamata to "Superfood", ze składnikami chroniącymi zdrowie i wieloma międzynarodowymi nagrodami za smak i jakość. Takim przykładem jest badanie kliniczne przeprowadzone przez zespół naukowy Uniwersytetu Farmacji "Kapodistrian University of Athens" we współpracy z General Military Hospital w Atenach, pod nadzorem Światowego Centrum Zdrowia, których wyniki zostały ogłoszone na konferencji naukowej "Oleocanthal International Society" (OIS) w 2016 roku. 20 zdrowych ochotników biorących udział w badaniu klinicznym zauważyło znaczną poprawę profilu lipidemicznego, zwłaszcza poziomu cholesterolu LDL/HDL, spożywając zaledwie 5 szt. oliwek stołowych dziennie. Do badań wybrano oliwki Kalamata produkowane przez gospodarstwo ekologiczne Sakellaropoulos, ponieważ stwierdzono w nich pięciokrotnie wyższe stężenie tyrozolu i hydroksytyrozolu niż w jakichkolwiek innych dostępnych na rynku. Poziom tyrozoli jest kilkukrotnie wyższy, niż średnie wartości próbek handlowych oliwek stołowych (134mg/kg), które zostały uwzględnione w badaniu przeprowadzonym na Uniwersytecie Ateńskim. Należy zauważyć, że tyrozol i hydroksytyrozol wykazują ważną aktywność biologiczną i zostały powiązane z działaniem antyoksydacyjnym i kardio protekcyjnym. Dzienne spożycie 3g oliwek z tej próbki zapewnia >5 mg tyrozolu i hydroksytyrozolu i odpowiada spożyciu 20g oliwy z oliwek, która chroni lipidy krwi przed stresem oksydacyjnym, zgodnie z rozporządzeniem "Health Claim" UE 432/2012. Tyrosol 550ug/g Hydroxytyrosol 1150ug/g (*analiza laboratoryjna w plikach na dole opisu) Wielomiesięczny, naturalny proces produkcji gwarantuje, że ekologiczne oliwki Kalamata Sakellaropoulos mają wysoką wartość odżywczą, ponieważ zawierają wysoki poziom związków polifenolowych, przeciwutleniaczy, witamin, tokoferoli i korzystnych mikroelementów.
Rezultatem jest znakomita żywność funkcjonalna o wspaniałych naturalnych aromatach i doskonałym smaku, prawdziwe Superfood.
Składniki:
oliwki Kalamata*, woda, oliwa extra virgin*, ocet winny*, sól, sok z cytryny* /
*prod. rolnictwa ekologicznego
Producent: Sakellarpoulos