<p>Ketchup w kuchni:</p> <ul> <li>niezbędny dodatek do frytek i hamburgerów,</li> <li>doskonały do mięs i dań z grilla,</li> <li>poprawia smak sosów pomidorowych.</li> </ul> <p><br /><br /></p> <p><strong>Warunki przechowywania</strong></p> <p>Po otwarciu przechowywać w lodówce.</p><br><p><strong>Składniki:</strong> przecier pomidorowy 70% (1,08kg pomidorów / 460 g ketchupu), cukier trzcinowy 20%, ocet spirytusowy, sól, naturalny aromat.</p> <p> </p> <p> </p> <p>W 100g produktu:</p> <ul> <li>Energia: 554 kJ/131 kcal</li> <li>Tłuszcz: <0,5 g</li> <li>w tym kwasy nasycone: <0,1 g</li> <li>Węglowodany: 28 g</li> <li>w tym cukry: 25 g</li> <li>Białko: 1,9 g</li> <li>Sól: 2,1 g</li> <li>Potas: Potas: 500 mg (25%*) *Dzienne Referencyjne Wartości Spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej).</li> </ul>