Infolinia: 889 133 333
SKŁADNIKI
ekologiczna ciecierzyca 100 %.

OPIS
Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1412 kJ/336 kcal
Tłuszcz 6,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 43 g
w tym cukry 11 g
Błonnik 17 g
Białko 19 g
Sól 0,06 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów