Infolinia: 889 133 333
SKŁADNIKI
algi morskie kombu* (Laminaria ochroleuca). (*certyfikowany składnikekologiczny)

OPIS
Suszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować przez 5 minut, gdy wywar nabierze aromatu, usunąć algi. Używać tylko do wywaru. Zaleca się używać 1 g alg kombu na 1 litr wody.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 745 kJ/179 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 18 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 34 g
Białko: 9,2 g
Sól: 5,1 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mięczaki, SKORUPIAKI, ryby.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów