Infolinia: 889 133 333

Panier z ciecierzycy Mamut, 220g

Panier roślinny to bogactwo wartości odżywczych i alternatywa dla klasycznej bułki tartej. Wytwarzany wyłącznie na bazie ekologicznej mąki z ciecierzycy.

Oprócz klasycznego użycia produktu jako panierki do mięs, ryb i warzyw, wykorzystaj ją też inaczej, a mianowicie jako zagęstnik do sosów, farszów i zup lub jako kruszonkę do ciast i deserów.

zalety:
źródło białka roślinnego
bogaty w błonnik
niski indeks glikemiczny
bez dodatku soli

Składniki:
mąka z ciecierzycy

Do stworzenia Panieru z Ciecierzycy użyto jedynie mąki z ciecierzycy i wody, dzięki temu panier jest źródłem białka i błonnika. Charakteryzuje się delikatnie orzechowym smakiem.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 1523 kJ/362 kcal
Tłuszcz 6,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g
Węglowodany 52 g
w tym cukry 5,9 g
Błonnik 17 g
Białko 15 g
Sól 0,09 g

Alergeny:
Może zawierać gluten.

Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Producent:
Mamut Polska S.A.
ul. Muchoborska 3
54-424 Wrocław


Przepis na FALAFEL z PANIEREM Z CIECIERZYCY
- 200 dag suchej ciecierzycy
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 4 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
- kumin, kardamon, sól
- panier z ciecierzycy
- olej rzepakowy

Ciecierzycę zalej wodą i mocz przez 12h. Odcedzoną ciecierzycę zblenduj z cebulą, czosnkiem, natką oraz z przyprawami. Z masy formuj małe kuleczki i obtaczaj je w panierze z ciecierzycy. Falafel smaż na rozgrzanym oleju około 3 minut z każdej strony.

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów