Mieszanka do chleba bezglutenowego z żurawiną marki Pięć Przemian to prosty sposób na przygotowanie aromatycznego i pełnego wartości odżywczych pieczywa. Za sprawą doboru odpowiednich składników, z pomocą mieszanki do chleba bezglutenowego z żurawiną przygotowywanie pieczywa jeszcze nigdy nie było takie proste. Do gotowej mieszanki bezglutenowej należy dodać około 500 ml mocno gazowanej wody i dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Następnie, ciasto należy przełożyć do keksówki wysmarowanej masłem klarowanym i obsypanej płatkami owsianymi. Kolejno, należy rozgrzać piekarnik do 190°C i piec w nim chleb przez około 90 minut.
Warunki przechowywania: Mieszankę do chleba bezglutenowego z żurawiną należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego wpływu promieni słonecznych. Zgodnie ze wskazaniami producenta, mieszanka do chleba bezglutenowego z żurawiną zawsze musi być szczelnie zamknięta, aby w ten sposób chronić ją przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych.
Skład: Bezglutenowa mąka owsiana, bezglutenowe płatki owsiane, mąka teff, płatki teff, kawałki suszonej żurawiny (suszona żurawina 62%, koncentrat soku jabłkowego, olej słonecznikowy), słonecznik, siemię lniane, łuska babki jajowatej, nasiona chia, sól himalajska.
Uwaga! Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100ml PRODUKTU
Wartość energetyczna – 1492kJ / 357kcal;
Tłuszcze – 11g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,5g;
Węglowodany – 50g, w tym cukry: 8,4g;
Błonnik – 15g;
Białko – 13g;
Sól – 1,9g.