Składniki: mąka migdałowa, słonecznik, nasiona chia, pestki dyni bezłuskowej, siemię lniane, mąka lniana odtłuszczona, łuska babki jajowatej, sól himalajska.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Sposób przygotowania:
Nagrzej piekarnik (góra i dół) do 190°C.
Wsyp mieszankę do miski.
Dolej 500 ml wody i dokładnie wymieszaj.
Zagnieć ciasto i uformuj bochenek.
Wsadź do piekarnika na 80 min.
Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia. Przechowuj zawinięty w szmatkę.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1320 kJ / 319 kcal
Tłuszcz: 24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2, 4 g
Węglowodany: 3,1 g
w tym cukry: 2,2 g
Błonnik: 14 g
Błonnik: 15 g
Sól: 1,3 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Sposób przygotowania:
Nagrzej piekarnik (góra i dół) do 190°C.
Wsyp mieszankę do miski.
Dolej 500 ml wody i dokładnie wymieszaj.
Zagnieć ciasto i uformuj bochenek.
Wsadź do piekarnika na 80 min.
Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia. Przechowuj zawinięty w szmatkę.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1320 kJ / 319 kcal
Tłuszcz: 24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2, 4 g
Węglowodany: 3,1 g
w tym cukry: 2,2 g
Błonnik: 14 g
Błonnik: 15 g
Sól: 1,3 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.