Agoureleo - to naturalna oliwa produkowana z niedojrzałych, zielonych owoców. Ma intensywnie zielony kolor i odróżnia się od innych oliw smakiem – jest intensywnie gorzka i pikantna, z owocowym aromatem. Oliwki są zbierane ręcznie na początku października, a ich przetwarzanie odbywa się tego samego dnia. Agoureleo zawiera witaminy, prowitaminy i polifenole, które chronią komórki przed stresem kwasowym.
Najczęściej spożywana na surowo.
Wysokiej jakości oliwy, charakteryzujące się unikalnymi cechami i certyfikatem PDO dla regionu Sitia. P.D.O. oznacza "Protected Designation of Origin" (Chroniona Nazwa Pochodzenia). Jest to system oznaczania jakości wykorzystywany w Unii Europejskiej, mający na celu ochronę nazw produktów, które mają unikalną charakterystykę, jakość lub renomę wynikającą bezpośrednio z ich geograficznego pochodzenia. Produkty z certyfikatem P.D.O. muszą być produkowane, przetwarzane i przygotowywane w określonym regionie geograficznym, przy użyciu uznanych i zatwierdzonych metod produkcji. Ochrona nazwy pochodzenia jest ważna, ponieważ zapewnia autentyczność produktu i chroni go przed podróbkami, zapewniając konsumentom pewność co do pochodzenia i jakości produktu.
Opakowanie: puszka
Gatunek oliwek: Koroneiki
Region pochodzenia: Kreta, Lasiti, Sitia
Kwasowość: brak danych
Oświadczenie zdrowotne EU 432/2012 Tak
Wysoko polifenolowe (>500mg/kg) Nie
Polifenole: nie określono / brak badania
Wczesny zbiór: Tak
Oliwa niefiltrowana:Nie
Oliwa smakowa: Nie
Kolekcja Konesera (Gourmet) Nie
Najczęściej spożywana na surowo.
Wysokiej jakości oliwy, charakteryzujące się unikalnymi cechami i certyfikatem PDO dla regionu Sitia. P.D.O. oznacza "Protected Designation of Origin" (Chroniona Nazwa Pochodzenia). Jest to system oznaczania jakości wykorzystywany w Unii Europejskiej, mający na celu ochronę nazw produktów, które mają unikalną charakterystykę, jakość lub renomę wynikającą bezpośrednio z ich geograficznego pochodzenia. Produkty z certyfikatem P.D.O. muszą być produkowane, przetwarzane i przygotowywane w określonym regionie geograficznym, przy użyciu uznanych i zatwierdzonych metod produkcji. Ochrona nazwy pochodzenia jest ważna, ponieważ zapewnia autentyczność produktu i chroni go przed podróbkami, zapewniając konsumentom pewność co do pochodzenia i jakości produktu.
Opakowanie: puszka
Gatunek oliwek: Koroneiki
Region pochodzenia: Kreta, Lasiti, Sitia
Kwasowość: brak danych
Oświadczenie zdrowotne EU 432/2012 Tak
Wysoko polifenolowe (>500mg/kg) Nie
Polifenole: nie określono / brak badania
Wczesny zbiór: Tak
Oliwa niefiltrowana:Nie
Oliwa smakowa: Nie
Kolekcja Konesera (Gourmet) Nie