Infolinia: 889 133 333
Unikalny profil degustacyjny i wyjątkowo niska kwasowość w idealnym połączeniu to właśnie Terra Creta Grand Cru, najlepsza w historii.
Kierujemy ją do wszystkich, którzy docenią jej znakomity, zrównoważony smak. Dominują aromaty świeżych, zielonych migdałów, nuty kwiatów i cytrusów, a smak dopełnia zielony pieprz, karczochy i zioła.
Jak zaznacza Markos Polakis z Terra Creta: „Gaje oliwne zawsze przeplatały się z losami i życiem mieszkańców Krety. Ludzie, którzy uczestniczą w projekcie Grand Cru są pionieram. Właśnie nim udało się zmienić tradycyjne sposoby produkcji znane im od ojców i dziadków tak, aby ulepszyć je i zarazem pozostać wiernym tradycji" - czego efektem jest ta wyjątkowa oliwa.
Nagrodzona „Pierwszą nagrodą w konkursie Mario Solinas IOC 2021” w kategorii „mild green fruitiness” oraz jako Best International, Best Koroneiki i Best of Greece EVOO w kilku międzynarodowych konkursach.

Przy produkcji Terra Creta Grand Cru współpracujemy z wyspecjalizowanym zespołem najlepszych rolników, którzy 12 miesięcy opiekują się wyselekcjonowanymi drzewkami, wyznaczają idealny dzień zbioru, przygotowują odpowiedni i natychmiastowy transport oliwek do naszego zaawansowanego technologicznie, najnowszego młyna i pilnują całego procesu tłoczenia oliwy.

Sprawdź dodatkowe informacje o swojej butelce oliwy Terra Creta na stronie producenta wpisując 6-cio cyfrowy nr LOT dostępny na etykiecie.

Producent: Terra Creta

  • Pojemność: 500ml
  • Opakowanie: szkło
  • Gatunek oliwek: Koroneiki
  • Region pochodzenia: Kreta, Chania
  • Kwasowość: 0,12%
  • Wysoko polifenolowe: Nie
  • Ilość polifenoli: 385 mg/kg
  • Wczesny zbiór: Nie
  • Oliwa niefiltrowana: Nie
  • Oliwa smakowa: Nie

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów