Nasza marka własna o znakomitym stosunku jakość/cena, pozyskiwana w okolicach Chania - Kissamos na Krecie.
Ekologiczne oliwki odmiany Koroneiki zbierane są ręcznie i tego samego dnia poddawane tłoczeniu na zimno. Uzyskana w ten sposób oliwa jest najwyższej jakości tzw. dziewicza - Extra Virgin (Extra - zawartość kwasu oleinowego mniej niż 0,8g/100g; Virgin - pierwsze tłoczenie na zimno).
Corocznie oliwa Minos to znakomite parametry kwasowości oscylujące w okolicach 0,4%. Bezpieczna butelka z ciemnego szkła z filtrem UV.
Producent: Renieris
Opakowanie: szkło
Gatunek oliwek: Koroneiki
Region pochodzenia: Kreta, Chania
Kwasowość: 0,37%
Wysoko polifenolowe: Nie
Polifenole: nie określono / brak badania
Wczesny zbiór: Nie
Oliwa niefiltrowana: Nie
Oliwa smakowa: Nie
Ekologiczne oliwki odmiany Koroneiki zbierane są ręcznie i tego samego dnia poddawane tłoczeniu na zimno. Uzyskana w ten sposób oliwa jest najwyższej jakości tzw. dziewicza - Extra Virgin (Extra - zawartość kwasu oleinowego mniej niż 0,8g/100g; Virgin - pierwsze tłoczenie na zimno).
Corocznie oliwa Minos to znakomite parametry kwasowości oscylujące w okolicach 0,4%. Bezpieczna butelka z ciemnego szkła z filtrem UV.
Producent: Renieris
Opakowanie: szkło
Gatunek oliwek: Koroneiki
Region pochodzenia: Kreta, Chania
Kwasowość: 0,37%
Wysoko polifenolowe: Nie
Polifenole: nie określono / brak badania
Wczesny zbiór: Nie
Oliwa niefiltrowana: Nie
Oliwa smakowa: Nie