Oliwa klasy Ultra Premium o wysokiej zawartości polifenoli, zarazem w bardzo korzystnej cenie.
Na wyprodukowanie 1 litra oliwy 'Korona" potrzeba, aż 10-11kg małych, niedojrzałych ekologicznych oliwek pozyskiwanych w październiku z terenów górskich powyżej 350m n.p.m. w rejonie najstarszej na Krecie wsi Kritsa.
Nazwa Korona pochodzi od odmiany oliwek "Koroneiki".
Uzyskanie wysokiej zawartości tych polifenoli w oliwie staje się możliwe, dzięki właściwemu przeprowadzeniu zbiorów, bardzo szybkiemu przetworzeniu oraz odpowiedniemu przechowywaniu, wraz z zachowaniem prawidłowych metod produkcji.
Najbardziej bogate w te związki są oliwy pochodzące z tak zwanego "wczesnego zbioru" (Early Harvest).
Producent: Physis of Crete
Certyfikat BIO Tak
Pojemność: 500ml
Opakowanie: szkło
Gatunek oliwek: Koroneiki
Region pochodzenia: Kreta, Lasiti
Oświadczenie zdrowotne EU 432/2012 Tak
Wysoko polifenolowe (>500mg/kg) Tak
Polifenole: 1001-2000 mg/kg
Ilość polifenoli: 1087 mg/kg
Wczesny zbiór: Tak
Oliwa niefiltrowana: Nie
Oliwa smakowa: Nie
Na wyprodukowanie 1 litra oliwy 'Korona" potrzeba, aż 10-11kg małych, niedojrzałych ekologicznych oliwek pozyskiwanych w październiku z terenów górskich powyżej 350m n.p.m. w rejonie najstarszej na Krecie wsi Kritsa.
Nazwa Korona pochodzi od odmiany oliwek "Koroneiki".
Uzyskanie wysokiej zawartości tych polifenoli w oliwie staje się możliwe, dzięki właściwemu przeprowadzeniu zbiorów, bardzo szybkiemu przetworzeniu oraz odpowiedniemu przechowywaniu, wraz z zachowaniem prawidłowych metod produkcji.
Najbardziej bogate w te związki są oliwy pochodzące z tak zwanego "wczesnego zbioru" (Early Harvest).
Producent: Physis of Crete
Certyfikat BIO Tak
Pojemność: 500ml
Opakowanie: szkło
Gatunek oliwek: Koroneiki
Region pochodzenia: Kreta, Lasiti
Oświadczenie zdrowotne EU 432/2012 Tak
Wysoko polifenolowe (>500mg/kg) Tak
Polifenole: 1001-2000 mg/kg
Ilość polifenoli: 1087 mg/kg
Wczesny zbiór: Tak
Oliwa niefiltrowana: Nie
Oliwa smakowa: Nie