Oliwa Extra Virgin produkowana przez rodzinę Asmarianakis to najwyższej klasy limitowana oliwa z serii Premium Quality GOLD. Bardzo niska kwasowość (ok. 0,2%) świadczy o wysokiej klasie produktu. Nagradzana co roku w prestiżowym konkursie organizowanym w UK przez Guild of Fine Food. Nagrody te zwane są często "Oskarami w świecie żywności". Zdobywa również wiele wyróżnień w prestiżowych konkursach na całym świecie. Najlepsza do gotowania, sałatek i zimnych potraw. Warto spróbować z kromką dobrego pieczywa. Jakość w czystej postaci.
Producent: Physis of Crete
Opakowanie: puszka
Gatunek oliwek: Koroneiki
Region pochodzenia: Kreta, Lasiti
Kwasowość: 0,23%
Oświadczenie zdrowotne EU 432/2012 Nie
Wysoko polifenolowe (>500mg/kg) Nie
Polifenole: nie określono / brak badania
Wczesny zbiór: Nie
Oliwa niefiltrowana: Nie
Oliwa smakowa: Nie
Producent: Physis of Crete
Opakowanie: puszka
Gatunek oliwek: Koroneiki
Region pochodzenia: Kreta, Lasiti
Kwasowość: 0,23%
Oświadczenie zdrowotne EU 432/2012 Nie
Wysoko polifenolowe (>500mg/kg) Nie
Polifenole: nie określono / brak badania
Wczesny zbiór: Nie
Oliwa niefiltrowana: Nie
Oliwa smakowa: Nie