Infolinia: 889 133 333
Górska, organiczna oliwa extra virgin jest autorską mieszanką (blend) dwóch gatunków oliw: 60% stanowi oliwa z oliwek gatunku Tsunati, a 40% to oliwa Koroneiki.

Świeży i mocny owocowy aromat o łagodnych, korzennych nutach i lekko gorzkawym smaku.
Każda butelka jest dopełniana azotem, dając gwarancję stałych parametrów, aż do momentu otwarcia butelki. Piękne w kształcie bezołowiowe szkło pochodzące z włoskiej manufaktury, naturalny korek klejony stewią do drewnianego kapsla, etykieta z papieru ziemniaczanego i oryginalne pudełko czynią ten produkt bardzo unikalnym, od wnętrza, aż do opakowania. Certyfikat ekologiczny gwarantuje brak pestycydów oraz ekologiczny sposób produkcji.

Wielokrotnie nagradzana w prestiżowych konkursach na całym świecie, a odmiana MONOVARIETAL jako pierwsza na świecie pod marką CariOlea dostępna jako NATURALNY SUPLEMENT w aptekach.

Analiza smakowa: łagodny gorzki i mocny korzenny smak z aromatami świeżo skoszonej trawy, orzechów i odrobiny banana

Producent: Pamako

  • Opakowanie: szkło
  • Gatunek oliwek: Blend
  • Region pochodzenia: Kreta, Chania
  • Kwasowość: 0,22%
  • Wysoko polifenolowe: Tak
  • Ilość polifenoli: 1503 mg/kg
  • Wczesny zbiór: Tak
  • Oliwa niefiltrowana: Nie
  • Oliwa smakowa: Nie

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów